تحلیل آزمایش پزشکی
06 مرداد
مای دارو - آیا جلوگیری با کاندوم باعث نازایی میشود؟

آیا جلوگیری با کاندوم باعث نازایی میشود؟

آیا جلوگیری با کاندوم باعث نازایی میشود؟

بسیاری از زوج‌ها در دوران باروری خود به‌دنبال روش‌های مطمئنی برای پیشگیری از بارداری هستند؛ بااین‌حال، در کنار مزایای روش‌های مختلف پیشگیری، شایعات و نگرانی‌هایی نیز درمورد عوارض جانبی و تاثیر بلندمدت آن‌ها بر باروری وجود دارد. یکی از شایعات رایج، ارتباط بین پیشگیری طولانی‌مدت و نازایی است. در این مقاله، به بررسی دقیق این موضوع می‌پردازیم و به سوال رایج «آیا جلوگیری با کاندوم باعث نازایی میشود؟»پاسخ علمی خواهیم داد.

آیا کاندوم باعث نازایی می‌شود؟

استفاده از کاندوم یکی از محبوب‌ترین روش‌های جلوگیری از بارداری است که به‌خاطر دسترسی آسان، عدم نیاز به نسخه پزشک و کاربرد بسیار ساده، به‌صورت گسترده در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد. یکی از پرسش‌هایی که ممکن است برای برخی افراد پیش بیاید این است که آیا استفاده از کاندوم می‌تواند باعث نازایی شود؟ در پاسخ به این باور غلط، باید گفت که به‌طورکلی، کاندوم به‌عنوان یک روش جلوگیری از بارداری هیچ تاثیری بر باروری ندارد.
کاندوم‌های مردانه و زنانه با ایجاد یک سد فیزیکی مانع از ورود اسپرم به رحم می‌شوند و به‌این‌ترتیب از بارداری جلوگیری می‌کنند. ازآنجاکه کاندوم‌ها تأثیری بر سیستم تولید مثل ندارند، نمی‌توانند باعث نازایی شوند. نازایی معمولا به‌علت مشکلاتی در سیستم تولیدمثل مردان یا زنان رخ می‌دهد که ممکن است دلایل مختلفی مانند مشکلات هورمونی، بیماری‌ها، نقص‌های مادرزادی و یا عوامل محیطی، داشته باشد.
درواقع، استفاده از کاندوم نه‌تنها باعث نازایی نمی‌شود، بلکه می‌تواند در جلوگیری از انتقال بیماری‌های مقاربتی از راه جنسی (STIs) نیز بسیار موثر باشد. بیماری‌های قابل‌انتقال از راه جنسی می‌توانند به باروری آسیب برسانند و در برخی موارد منجر به نازایی شوند؛ بنابراین، در پاسخ به این سوال که آیا جلوگیری با کاندوم باعث نازایی میشود؟ باید گفت، استفاده از کاندوم به‌عنوان یک روش پیشگیری، نه‌تنها به جلوگیری از بارداری ناخواسته کمک می‌کند بلکه از سلامت باروری نیز محافظت می‌کند.

آیا با کاندوم احتمال بارداری هست؟

هر روش جلوگیری از بارداری دارای درصدی از احتمال شکست است و هیچ روشی ۱۰۰٪ موثر نیست. این موضوع درمورد کاندوم نیز صادق است. اگرچه کاندوم‌ها یکی از موثرترین روش‌های جلوگیری از بارداری هستند؛ اما احتمال شکست و بارداری باوجود استفاده از کاندوم نیز وجود دارد.
به‌طور متوسط، کاندوم‌ها درصورت استفاده صحیح و مداوم، حدود ۹۸٪ اثرگذار هستند. این به این معناست که از هر ۱۰۰ زوجی که به‌طور منظم و صحیح از کاندوم استفاده می‌کنند، حدود ۲ نفر ممکن است در طی یک سال باردار شوند؛ بااین‌حال، در مواردی که کاندوم به‌درستی استفاده نشود، احتمال شکست و بارداری افزایش می‌یابد.
بنابراین، اگر این سوال در ذهن شما شکل گرفته‌است که آیا جلوگیری با کاندوم باعث نازایی میشود؟ توصیه می‌کنیم حتما موارد مختلف را در نظر بگیرید. عوامل متعددی می‌توانند به کاهش اثربخشی کاندوم منجر شوند. استفاده نادرست از کاندوم، پارگی یا سوراخ‌شدن آن و استفاده از مواد روغنی به‌عنوان روان‌کننده که می‌تواند لاتکس کاندوم را تخریب کند، ازجمله عواملی هستند که می‌توانند باعث کاهش اثربخشی کاندوم شوند؛ به‌همین‌دلیل، مهم است که کاندوم‌ها به‌درستی استفاده شوند و از مواد روان‌کننده‌ای که برای استفاده با کاندوم‌های لاتکسی مناسب هستند، استفاده شود.
برخی از کاندوم‌ها دارای مواد روان‌کننده مناسب خود هستند و نیازی به خرید روان‌کننده به‌صورت جداگانه نیست؛ اما درصورتی‌که از کاندوم معمولی استفاده می‌کنید، می‌توانید از روان‌کننده‌های لوبریکانت کمک بگیرید. با خرید کاندوم باکیفیت و بادوام از سایت مای دارو، تا حد بسیار زیادی از این اتفاق جلوگیری کرده تا خیال‌تان بابت سالم‌ماندن کاندوم راحت باشد.

آیا جلوگیری با کاندوم باعث نازایی میشود؟

آیا احتمال بارداری با کاندوم سالم وجود دارد؟

حتی اگر کاندوم سالم باشد و به‌درستی استفاده شود، همچنان احتمال بسیار کمی برای بارداری وجود دارد. این احتمال بسیار کم به عوامل متعددی ازجمله نحوه استفاده از کاندوم، زمان‌بندی استفاده و شرایط دیگر بستگی دارد.
یکی از مهم‌ترین عواملی که می‌تواند به بارداری باوجود استفاده از کاندوم سالم منجر شود، استفاده نادرست از آن است. به‌عنوان مثال، اگر کاندوم به‌درستی نصب نشود، ممکن است اسپرم به داخل واژن نشت کند؛ همچنین، استفاده از کاندوم‌هایی که از تاریخ مصرف آن‌ها گذشته‌است یا به‌درستی نگهداری نشده‌اند، می‌تواند باعث کاهش اثربخشی آن‌ها شود؛ به‌همین‌دلیل، توصیه می‌کنیم حتما کاندوم را از فروشگاه‌های معتبری نظیر فروشگاه اینترنتی مای دارو تهیه کنید تا خیال‌تان بابت سالم و باکیفیت بودن کاندوم آسوده باشد.

یکی دیگر از عوامل مهم، پارگی یا سوراخ‌شدن کاندوم در حین رابطه جنسی است. حتی کوچک‌ترین سوراخ یا پارگی در کاندوم می‌تواند باعث نشت اسپرم و درنتیجه بارداری شود؛ بنابراین، بررسی کاندوم قبل از استفاده و اطمینان از سالم‌بودن آن بسیار مهم است.
درنهایت، اگرچه احتمال بارداری با استفاده صحیح و مداوم از کاندوم بسیار کم است؛ اما هیچ روشی نمی‌تواند به‌طور قطعی موثر باشد. برای افرادی که به‌دنبال جلوگیری از بارداری ناخواسته هستند، ممکن است ترکیب روش‌های مختلف جلوگیری از بارداری (مانند استفاده از کاندوم همراه با قرص‌های ضدبارداری) بهترین راه‌حل باشد.

در چه شرایطی احتمال بارداری با کاندوم افزایش می‌یابد؟

کاندوم یکی از روش‌های موثر پیشگیری از بارداری است؛ اما استفاده نادرست یا نامناسب از آن می‌تواند احتمال بارداری را افزایش دهد. در ادامه، به برخی از شرایطی که خطر بارداری با کاندوم را بالا می‌برد اشاره می‌کنیم.
•    اندازه نامناسب: کاندوم باید به‌درستی روی آلت تناسلی قرار بگیرد و فضای کافی برای انزال داشته باشد. اگر کاندوم خیلی کوچک باشد، ممکن است در حین رابطه جنسی پاره شود یا لیز بخورد. یا اگر خیلی بزرگ باشد، ممکن است به‌راحتی حرکت کند و از جای خود خارج شود.
•    تاریخ انقضا: تاریخ انقضا را روی بسته کاندوم بررسی کنید و از مصرف کاندوم‌های تاریخ‌گذشته خودداری کنید. با گذشت زمان، لاتکس موجود در کاندوم ضعیف شده و احتمال پارگی آن افزایش می‌یابد.
•    آسیب‌دیدگی: قبل از استفاده، کاندوم را به‌دقت بررسی کنید تا مطمئن شوید که هیچ پارگی، سوراخ یا بریدگی روی آن وجود ندارد.
•    عدم قرارگیری صحیح: قبل از گذاشتن کاندوم، نوک آن را فشار دهید تا هوای داخل آن خالی شود. سپس کاندوم را روی آلت تناسلی شل‌شده قرار دهید و آن را تا انتها پایین بکشید.
البته به‌جز موارد بالا، عوامل دیگری مانند استفاده از روان‌کننده‌های نامناسب یا خارج‌کردن زود هنگام نیز وجود دارد که می‌تواند روی افزایش احتمال بارداری مؤثر باشد.

نتیجه‌گیری

در این مقاله، به پرسش مشترک بسیاری از زوج‌های جوان مبنی‌بر این‌که آیا جلوگیری با کاندوم باعث نازایی میشود؟ پاسخ دادیم. استفاده از کاندوم نه‌تنها هیچ مشکلی برای باروری زوجین به‌وجود نمی‌آورد، بلکه دارای مزایای فراوانی نیز هست. کاندوم یکی از موثرترین و رایج‌ترین روش‌های جلوگیری از بارداری و محافظت در برابر بیماری‌های منتقله از راه جنسی محسوب می‌شود؛ بااین‌حال، هیچ روشی نمی‌تواند ادعا کند که به‌طور ۱۰۰٪ موثر است و احتمال بسیار کمی برای بارداری باوجود استفاده صحیح از کاندوم وجود دارد.
استفاده نادرست، پارگی یا سوراخ‌شدن کاندوم و عوامل دیگر، می‌توانند به کاهش اثربخشی آن منجر شوند؛ بنابراین، برای جلوگیری از بارداری ناخواسته و محافظت از سلامت باروری، استفاده صحیح و مداوم از کاندوم و ترکیب آن با سایر روش‌های جلوگیری از بارداری توصیه می‌شود. برای خرید کاندوم‌های باکیفیت و اطمینان از سلامت باروری خود، می‌توانید به سایت مای دارو مراجعه کنید.